حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا غریب‌آبادی: گزارش آژانس با هدف استفاده سیاسی بر برخی ادعا‌های بسته شده تمرکز دارد کشتاری جدید در مرکز توزیع غذا در جنوب غزه با ۳۰ شهید و ۱۲۰ زخمی انگلیس به دنبال خرید جنگنده‌های آمریکایی با قابلیت استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی عراقچی به گروسی: ایران به هر تحرک نامناسب اروپا واکنش مقتضی نشان می‌دهد الجولانی: ما و اسرائیل دشمنان مشترک داریم / مهره کسی نیستم المیادین: تهران به اروپا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده است همسر نتانیاهو: ترامپ و شوهرم قربانی «دولت‌های پنهان» هستند وزیر خارجه عربستان وارد دمشق شد ادعای برخی رسانه‌های غربی به نقل از آژانس: ایران تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است «ناوگان آزادی» فردا به مقصد غزه حرکت می‌کند عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد

لاپید: باید همه تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران بازگردانده شوند

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی خواستار اجرای «بازگشت فوری» تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل به دلیل برنامه هسته‌ای ایران شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۳ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 15
کد خبر: ۱۳۸۵۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی صبح چهارشنبه (۱۵ ژوئن) خواستار اجرای «بازگشت فوری» (اسنپ‌بک) تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران به دلیل «برنامه هسته‌ای احیاشده» ایران شد.

لاپید در یک کنفرانس مطبوعاتی با خبرنگاران اسرائیلی و بین‌المللی مدعی شد: ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که موضوع هسته‌ای ایران باید به شورای امنیت سازمان ملل بازگردد و همه تحریم‌ها باید دوباره فعال شوند.

به گزارش روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، بر اساس توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی، اگر یکی از طرف‌های توافق شکایت کند، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند مجدداً علیه ایران اعمال شود بدون اینکه روسیه یا چین مجاز به وتو باشند.

به نوشته این رسانه صهیونیست، با توجه به اینکه احتمال احیای توافق هسته‌ای در وین روز به روز کمتر به نظر می‌رسد، اسرائیل امیدوار است که موضوع هسته‌ای ایران از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای امنیت بازگردانده شود. هفته گذشته، یک مقام ارشد صهیونیستی گفت که افزایش فشار دیپلماتیک بر ایران از سوی غرب می‌تواند منجر به ارجاع موضوع به سازمان ملل شود، نتیجه‌ای که اسرائیل از آن استقبال می‌کند.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چهارشنبه (۱۸ خرداد) در اقدامی سیاسی قطعنامه‌ای ضد ایرانی را تصویب کرد که در آن ادعا شده بود ایران توضیح کافی درباره کشف اورانیوم غنی‌شده در سه سایت اعلام نشده، نداده است. روسیه و چین به این قطعنامه رای منفی دادند.

لاپید در ادامه ادعاهایش، گفت که بهبود روابط این رژیم با اروپا و دولت بایدن به اسرائیل کمک کرده تا مواضع غرب در قبال ایران را تحت تأثیر قرار دهد. وی مدعی شد تصمیم آمریکا برای حذف نکردن برچسب ادعایی «تروریستی» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پیروزی دیپلماسی اسرائیل است.

وی همچنین گفت: «محکوم کردن ایران توسط شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز حداقل تا حدی نتیجه کار دیپلمات‌های اسرائیلی در آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین است». لاپید سپس رویکرد رژیم موقت صهیونیستی برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران را تشریح کرد و گفت که تمرکز آن «بر ایجاد این حس در ایران است که محاصره شده است».

به گزارش روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل، لاپید توضیح داد که محور این رویکرد روابط این رژیم با واشنگتن است. او گفت: بین اسرائیل و دولت آمریکا در جهان‌بینی تفاوت‌هایی وجود دارد. در عین حال، گفت‌وگو در بالاترین سطوح در حال انجام است و به موضع ما توجه می‌شود. ما در حال صحبت هستیم و به گفت‌وگو ادامه خواهیم داد و بین دوستان اختلاف‌نظر وجود دارد حتی اگر هدف یکی باشد.

لاپید در ادامه با اشاره به سفر برنامه‌ریزی شده بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) به فلسطین اشغالی و اذعان به بحران کابینه رژیم صهیونیستی گفت: نمی‌دانم مطمئن باشم که دولت فعلی اسرائیل همچنان برای استقبال از رئیس‌جمهور (آمریکا) پابرجا خواهد بود، زیرا با بحران پارلمانی فزاینده‌ای مواجه است. اما هر کاری از دستم بر می‌آید انجام می‌دهد تا مطمئن شوم که این اتفاق خواهد افتاد و ارزیابی من این است که ما هستیم که روی فرش قرمز به او خوش‌آمد می‌گوییم.

لاپید افزود: «رئیس‌جمهور (آمریکا) دوست واقعی اسرائیل است و تمام زندگی او همینطور بوده است. این دیدار فرصتی برای نمایش روابط ناگسستنی دو کشور، قدرت و عمق روابط دوجانبه خواهد بود». او در پایان ادعا کرد: اما بر امنیت منطقه‌ای و روابط اقتصادی در خاورمیانه نیز تأثیر خواهد داشت. مطمئن هستم که سفر رئیس‌جمهور به اسرائیل (فلسطین اشغالی) و عربستان سعودی تأثیر مثبت و پایداری خواهد داشت.

طبق اعلام دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی، «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم موقت صهیونیستی طی روزهای ۱۳ و ۱۴ ژوئیه (۲۲ و ۲۳ تیر) میزبان بایدن خواهد بود./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار